Storytelling Atlas
Maak je persoonlijke landschap > Opdracht MVO en organisaties

MVO en organisaties

Het belangrijkste aspect van sociale projecten is gedrag Sommigen beweren dat techniek, systemen en processen (structuur) maar voor 10% bepalen of een verandering duurzaam effect heeft. Systemen en processen voor smart cities, circulaire economie, duurzame brandstoffen, zijn er al maar de mindset, intentie, begrip, vertrouwen en geloven in een betere toekomst, bepaalt hoe “groen” we willen leven (cultuur).

Deze ‘gap’ tussen structuur en cultuur in duurzaamheid komt boven water door naar verhalen te luisteren en verhalen te delen. In de Atlas staan voorbeelden hoe anderen dat doen in CSR/MVO programma’s. Zo leer je begrijpen wat er werkelijk aan de hand is en hoe je onderweg, met elkaar, gedrag(sverandering) vormgeeft. Het in kaart brengen van het landschap van de verandering helpt daarbij. Om de dialoog op te starten, verhalen te delen en samen te zoeken naar de verbinding tussen structuur en cultuur, in taal, thema’s en tijdsperspectief, met je eigen landschap

 

Opdracht

Print een landschapskaart uit en stel jezelf een vraag zoals: wat behelst deze verandering? Waar staan we nu? Waar willen we naartoe? Breng met een groepje betrokkenen dat landschap in kaart en vul het in in je eigen taal. Daar staan geleefde verhalen die samen het skelet vormen van het verhaal dat zichzelf doorvertelt en waarmee je, op weg naar het doel, samen cultuur kunt veranderen.

 

Voor meer informatie, advies of reisbegeleiding mail Suzanne@storiesofchange.nl

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.