Storytelling Atlas
Maak je persoonlijke landschap

Maak je persoonlijke landschap

Maak je persoonlijke landschap

Je kunt je eigen landschapskaart samenstellen. Er zijn geen do’s and dont’s, de kaart geeft inspiratie om zelf met storytelling aan de slag te gaan.

Gebruik Storytelling Atlas als gids, wegwijzer en routeplanner.

 

Opdracht

Print de landschapskaart die je het meeste aanspreekt. Vul die met de ‘taal' van de organisatie, het team, de groep, het lectoraat, de leergang, het onderzoek of de opdrachtgever. Overzie dat landschap en deel de verhalen die achter elk woord op de kaart staan. De kaart gaat leven, je verandert onderweg en eigenheid, kracht, mogelijkheden en onmogelijkheden worden duidelijk.

 

Verhalen laten zien met welke thema’s en taal en met welk tijdsperspectief je rekening moet houden. En als de landschapskaart er is, kijk dan naar de ‘gap’ tussen dat wat je wilt bereiken en de werkelijkheid: het landschap. Zo kan je samen zoeken naar een verbindingsverhaal, wat weer een nieuw, onderliggend landschap vormt. Met een tijdslijn en een plot. Met helden, vijanden, vrienden, de nodige worsteling en een ontknoping. Het proces van veranderen begint zodra de kaart voor je ligt en ontwikkelt zich gaandeweg tijdens het optekenen van je landschap.

 

Heb je een reisgids of advies nodig?

Mail Suzanne Tesselaar op: Suzanne@storiesofchange.nl

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.